روز هفتم چالش- سلامت روحی و معنوی (Spiritual Health)
شنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۸
میدونستین که ۸۰ درصد افکار ما در سطح ضمیر ناخودآگاه اتفاق میفته؟ و این افکار معمولا خودشون رو در واقعیت فیزیکی ما نشون میدن.
تصور کنید که در یک خیابان یک لاینه رانندگی می کنید که بخاطر ماشین دیگری که جلوتر ایستاده مجبور میشید توقف کنید. بعد هم راننده جلویی کمتر از سرعت مجاز رانندگی میکنه. بعضی از افراد ممکنه این قضیه رو عمدی بدونند. یعنی ضمیر ناخودآگاهشون شروع میکنه یه سری فکر می سازه و باعث به وجود آمدن خشم و نارضایتی فرد میشه و در نهایت منجر به دعوا میشه.
یک طرز فکر دیگر هم اینه که این اتفاق رو یکی از زنجیره اتفاقات تصادفی ببینیم. مغز ما تصویر واقعیت رو بر اساس افکار ما ترسیم می کنه.
رمز سلامت روحی و معنوی، آگاهی و کنترل افکارمونه.
برخی سلامت روحی رو در دین میدونند، یعنی با عمل به دستورات دینی شون. همه اینطور نیستن. طبق گفته آقای صادقی با کسانی که در این مورد صحبت کرده لزوما دین خاصی نداشتن ولی همگی به وجود یک موجود قدرتمندتر از انسان اعتقاد داشتن. یکی از راه های غیر مذهبی در جهت سلامت روحی مدیتیشنه. حالا به هر شکلی که موجوده. یوگا و پیلاتس از مدیتشین های فیزیکی هستن.
راه دیگر افزایش سلامت روحی شکرگزاری روزانه است. این شکرگزاری برای برخی ممکنه مثل دعا و نیایش باشه ولی لزوما اینطوری نیست. مهم اینه که این افکار رو به جهان بیرون بدیم. زمانی که ذهن خودآگاه شما داره صحبت می کنه، ذهن ناخودآگاهت داره گوش میده. برای
چالش افزایش سلامت روحی
باید قول بدیم که به روحمون غذا بدیم. قسمت اول چالش اینه که هر روز صبح که از خواب بیدار میشین به خوتون تو آینه نگاه کنید و برای حداقل ۳ ثانیه لبخند بزنید.
وقتی شما لبخند میزنی بدن داره به مغز میگه که شاد باشه. اصولا وقتی دارید می خندید نمی تونید منفی فکر کنید.
بخش دوم اینه که هر شب چند دقیقه برای شکرگزاری وقت بذارید. اگر کمک می کنه می تونید یه لیست از تمام مواردی که بخاطرش سپاس گزار هستین تهیه کنید. ولی در هر صورت چند دقیقه قبل از خواب به تمام چیزایی که بخاطرش سپاس گزار هستین فکر کنید 🙂
وبلاگ چالش زندگی تعادل شادی رضایتمندی fulfillment سلامت سورس