برای دختری که آرزو داشت پسر بود
پنجشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۱
تا همین چند سال پیش، برتری پسر به دختر یه جورایی هاردکد شده بود تو ذهنم و شاید هنوزم آثارش باقی مونده باشه. ویرایش و اصلاح این دیتای اشتباه هاردکد شده خیلی سخته و باعث اتلاف وقت زیادی میشه. و مهمتر از همه آسیبهای جبرانناپذیری که وارد میکنه. چه روزا و شبایی که از دختر بودن خودم متنفر بودم و میگفتم کاش پسر بودم. دیتای اشتباهی که توسط یک فرهنگ ناسالم که در نظام فکری غالب جامعه ریشه دوانده. و حکومت ستمگری که از ابتدا این فرهنگ نادرست و نظام مردسالار رو شکل و ترویج داده.
این تفکر که از دختر بودنت بدت بیاد دلایل متفاوتی میتونه داشته باشه که همشون به هم مربوطن و دلیل اصلیش میتونه محدودیتها و تبعیضهایی که یک دختر متوجهش میشه باشه.
این تنها یک مثال از ضربات محدودیتهای موجود علیه زنان و دختران ایرانیست و این تفکر فقط به ضرر بانوان جامعه نیست بلکه روی مردان هم اثر منفی دارد.
و حالا مردم ایران برای چندمین بار، در این چهل و اندی سال، برای احقاق حقوق اولیه خود و اعلام انزجار و نارضایتی از حکومت به خیابانها میآیند. مردمی که عموما قشر نوجوان و جوان جامعه را تشکیل میدهند، زخمی، بازداشت و کشته میشوند و در مواردی بهشون تجاوز و تعرض میشه. تجاوز توسط ماموران امنیتی بیمعنیترین ترکیبی است که میتوان شنید. پلیسی که باید حافظ جان مردم باشد به مردم کشور خودش تجاوز و حمله میکند.
آهنگ “برای” رو دوست دارم و رعنا منصور هم این آهنگ رو به انگلیسی خونده.
خوانندههای زیادی در این اعتراضات سراسری آهنگ خوندن که چند تاشون رو اینجا میذارم.
رعنا منصور- آزادی
رعنا منصور- زن
رعنا منصور- لمس پیروزی
مهدی یراحی- سرود زن
سالار عقیلی- ایرانم
سیاوش قمیشی- معجزه
رعنا منصور رو به تازگی باهاش آشنا شدم. خواننده ایرانی تبار که در آمریکا به دنیا اومده و بزرگ شده. امید که زنان خواننده کشورم برای دنبال کردن آرزوهایشان نیاز به ترک وطن نداشته باشند.
ایران آزادی سورس